01/10/2015
Team LottoNL-Jumbo start op 1, 2 en 4 oktober met een ervaren en fris team in de Italiaanse herfstklassiekers Milano-Turino, Gran Piemonte en Il Lombardia. De lastige klassiekers vormen een mooie uitdaging voor nog uiterst gemotiveerde ploeg.
 
“Ik merk dat de renners er naar uitkijken om het jaar goed af te sluiten”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman. “Robert Gesink reed in het verleden al eens twee keer in de top tien in Il Lombardia. Ook Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk behaalden in Italië al zeer goede resultaten. Het zijn koersen die hen liggen.”
 
De Italiaanse herfstklassiekers kennen zeer zware finales. Milano-Turino finisht op de top van de Superga, een beklimming van 4,9 kilometer. De Gran Piemonte is weer terug op de kalender met een zeer lastige plaatselijke omloop en Il Lombardia finisht weer in Como. Kortom, het zijn drie zware koersen.
 
Focus
“Ik wil een ploeg zien die gretig is en die iets voor elkaar over heeft”, vervolgt Zeeman. “Onze focus zal vooral op de WorldTour-wedstrijd Il Lombardia liggen. In de vorm waarin Robert momenteel verkeert, moet hij een rol kunnen spelen in de finale. Kelderman en Kruijswijk hebben overigens ook de kwaliteiten om in deze koersen een belangrijke rol te spelen. ”
 
Steven Kruijswijk
“Mijn laatste koers was de Tour of Britain dus het is even afwachten hoe het gaat in Italië”, vertelt Steven Kruijswijk. “Ik voel me nog steeds goed en ik wil het seizoen goed afsluiten en niet alleen maar meerijden. Dan ga je met een lekker gevoel de winter in. Het zijn ook prachtige koersen. Ik heb er zin in.”
 
Door de deelname van Robert Gesink aan het wereldkampioenschap in Richmond rijdt hij niet in Milano-Turino en Gran Piemonte, en voegt hij zich later bij de ploeg voor Il Lombardia. Koen Bouwman is de man die voor Il Lombardia wordt vervangen. De ploeg blijft verder ongewijzigd.
 
Team line-up:
George Bennett, Koen Bouwman, Robert Gesink (enkel Il Lombardia) Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Bert-Jan Lindeman, Timo Roosen, Bram Tankink en Dennis van Winden
 
Ploegleiding:
Merijn Zeeman, Louis Delahaije