04/06/2015
Kelderman bereidt zich in Dauphiné voor op Tour

Team LottoNL-Jumbo-ploegleider Merijn Zeeman is voornemens om met zijn renners van 7 tot 14 juni dagelijks mee te strijden voor een resultaat in het Critérium du Dauphiné. Wilco Kelderman wil zich in de Franse rittenkoers zo goed mogelijk voorbereiden op de Tour de France, die 4 juli van start gaat in Utrecht.
 
De 24-jarige Barnevelder is drie weken op hoogtestage geweest in de Spaanse Sierra Nevada. Vorig jaar eindigde hij met de Giro in zijn benen zeer verdienstelijk als vierde in het eindklassement. Dit seizoen rijdt hij de Dauphiné als voorbereiding op de Tour.
 
“Ja, vorig jaar was het een toetje, nu een voorbereiding”, aldus Kelderman. “Dat is natuurlijk anders. Ik weet nu niet precies waar ik sta, al heb ik op hoogte lekker en hard kunnen trainen. Ik ga proberen een uitslag te rijden, maar het belangrijkste is dat ik een goed gevoel overhoud aan de wedstrijd. Na de slotdag hebben we nog drie weken voordat de Tour begint. Dat is redelijk lang”, besluit Kelderman, die na de koers in de Alpen blijft om door te trainen.
 
Merijn Zeeman
“Niet alles is afgestemd op Wilco”, aldus Zeeman, die eerder naar Frankrijk afreist om enkele Tour-etappes te verkennen. “Iedereen mag voor zijn kans gaan. Martijn Keizer heeft de Giro gereden en ook George Bennett moet op dit parcours uit de voeten kunnen. De rest is eveneens in goeden doen. We gaan de wedstrijd in met de ambitie om elke dag mee te strijden voor een resultaat. Daarvoor moeten we agressief koersen.”
 
Ploegentijdrit
De 24,5-kilometerlange ploegentijdrit van dag drie behoeft extra aandacht. Het team wil progressie boeken op dat onderdeel.
 
“Er zit namelijk ook een ploegentijdrit in de Tour de France”, weet Zeeman. “Het is een belangrijke discipline. Mathieu Heijboer is onze tijdritspecialist en is ook aanwezig om de voorbereiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze week trainen we in Nederland ook nog op de ploegentijdrit.”
 
Team line-up:
George Bennett, Brian Bulgac, Jos van Emden, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Bram Tankink, Dennis van Winden & Maarten Wynants.
 
Ploegleiding:
Erik Dekker, Merijn Zeeman & Mathieu Heijboer.