Racefietsverzekering afsluiten / Premie berekenen

Speciaal voor de Bianchi liefhebber heeft Bimici samen Assurace en de KNWU een Racefietsverzekering ontwikkeld. Assurace verzekerd zowel nieuwe als gebruikte racefietsen. Nieuwe racefietsen zijn 3 jaar lang verzekerd tegen nieuwwaarde. Tweedehands racefietsen zijn verzekerd voor het aankoopbedrag. Na drie jaar wordt de dagwaarde uitgekeerd bij total loss. De voordelen van onze Racefiets verzekering op een rij:

  • Geen eigen risico
  • Unieke dekking met scherpe premie
  • Diefstal uit afgesloten ruimtes is meeverzekerd
  • Beroving is verzekerd
  • Eerste drie jaar verzekerd op basis van nieuwwaarde
  • Ook gebruikte fietsen te verzekeren 

Als u uw racefiets op basis van nieuwwaarde wilt verzekeren, dan kunt u dit binnen 2 weken na aanschaf doen. Heeft u uw racefiets dit jaar gekocht, vul dan de aankoopwaarde in. Elk jaar dat u de fiets langer in bezit heeft dan dit jaar, trekt u 12% van de aankoopwaarde af. Op die manier bent u bij ons nooit oververzekerd met de Racefietsverzekering van Assurace.

Wat is verzekerd?

Schade aan en verlies van de racefiets. Diefstal als de racefiets in een afgesloten ruimte staat. Ook is het mogelijk de fietshelm en schoenen apart mee te verzekeren.
Als de schade boven de € 50,- is dan wordt alles vergoed.

Wat is er niet verzekerd?

Normale slijtage en constructiefouten. Schade tijdens wielerwedstrijden en snelheidsritten is niet verzekerd. Schade tijdens toertochten, cyclo’s en clinics wel. Als de racefiets buiten staat is diefstal niet verzekerd. Maar beroving wel. Schade beneden de € 50- blijft voor eigen rekening.

Wie kunnen een fiets verzekeren?

Iedereen. Je hoeft niet per se lid te zijn van de KNWU. Als je lid bent van de KNWU ontvang je 10% korting. Ben je dat niet, dan kun je dat gratis worden door nu een racefietsverzekering af te sluiten. (dit lidmaatschap is enkel administratief en geeft alleen recht op korting op de racefietsverzekering, geen overige diensten van de KNWU).

Schadevergoeding

- Bij schade worden de reparatiekosten betaald als deze boven de € 50- zijn.
- Bij diefstal en total-loss wordt de eerste 3 jaar het verzekerd bedrag betaald. Na 3 jaar of bij gebruikte racefietsen is de uitkering het verzekerd bedrag minus 1% afschrijving per maand. 
- Eigen risico: er is geen eigen risico maar een franchise. Dit betekent dat schade lager dan € 50,- voor eigen rekening blijft. Als de schade € 50- of meer is, wordt deze volledig vergoed.

 

Bereken de premie voor een Doorlopende Racefietsverzekering