Team LottoNL-Jumbo start zondag met nagenoeg dezelfde selectie in Parijs-Roubaix als in de Ronde van Vlaanderen het geval was. De enige wijziging is dat Bram Tankink na zijn valpartij in Vlaanderen nog niet fit genoeg is om te starten. Twan Castelijns vervangt hem. Sep Vanmarcke is wederom de kopman van de Nederlandse ploeg. 
“Het is een gemis dat Bram Tankink niet kan rijden”, zegt ploegleider Nico Verhoeven in aanloop naar de Hel van het Noorden. “Bram heeft veel ervaring, maar het is ook belangrijk dat je 100 procent fit bent en dat is Twan Castelijns wel.”
 
Team LottoNL-Jumbo gaat na de podiumplaats van Vanmarcke in de Ronde van Vlaanderen met veel vertrouwen richting Noord-Frankrijk. “Wat we hebben meegenomen uit afgelopen weekend, is dat Sep één van de besten in koers was”, vervolgt Verhoeven. “En de wedstrijd liep voor hem niet eens vlekkeloos, met twee valpartijen en een fietswissel. Daarbij ligt Parijs-Roubaix hem misschien nog wel beter dan de Ronde van Vlaanderen.” Vanmarcke zelf gaat dan ook met een goed gevoel richting de laatste kasseienklassieker. “Met de afgelopen weken in mijn hoofd, kan ik met vertrouwen naar deze wedstrijd uitkijken”, geeft hij aan. “Ik wil opnieuw een hoofdrol vertolken en een goede prestatie neerzetten.”
 
Regen
Wat Parijs-Roubaix dit jaar extra selectief kan maken, is de weersverwachting. Met de voorspelde regen lijkt het een natte editie te worden. “Als het regent, zal er eerder een schifting plaatsvinden”, verwacht Verhoeven. “Het wordt zwaarder, de helpers vallen eerder weg, waardoor het meer een man-tegen-man-gevecht wordt. Ik denk dat Mike Teunissen bij die vooruitzichten in zijn handjes wrijft. Hij heeft een verleden in het veldrijden en is bovendien oud-winnaar bij de beloften. Hij zou zomaar eens kunnen verrassen.”
 
Vanmarcke’s keuze
Sep Vanmarke’s keuze voor Parijs-Roubaix is de Bianchi Infinito CV. Op die fiets reed hij naar een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen, vorig weekend. De Infinito CV is de beste wedstrijdfiets om de kasseien van de Vlaamse klassiekers voor lange tijd aan te kunnen vallen. Infinito CV is ontwikkeld met het exclusieve gebruik van Countervail® vibratie dempende technologie. Countervail® heeft een patent op visco-elastisch carbon met een unieke bouw die tot 80 procent van de vibratie neutraliseert, terwijl de stijfheid en de kracht van het frame en de voorvork van de Infinito CV juist beter is. De controle en handelingssnelheid van de renner worden daardoor gemaximaliseerd, terwijl spiervermoeidheid gereduceerd blijft. Tegelijkertijd is het piekvermogen tijdens lange ritten verbeterd. Endurance Racing geometrie maakt gebruik van een langere wielbasis, waardoor de prestaties van de renner worden gemaximaliseerd, terwijl hij minder stress ervaart van het rijden over kasseien.
 
Line-up:
Sep Vanmarcke, Maarten Wynants, Maarten Tjallingii, Twan Castelijns, Timo Roosen, Mike Teunissen, Robert Wagner en Tom van Asbroeck.
 
Ploegleider:
Nico Verhoeven en Jan Boven
 

    07-04-2016 00:00