George Bennett heeft maandag tijdens de loodzware zestiende etappe van de Vuelta a España zijn klimkwaliteiten getoond. De ranke Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo besloot de ‘tweede koninginnenrit van de ronde’ na een dag in de aanval als vierde.Frank Schleck schreef namens Trek Factory Racing de etappe op zijn naam. De Luxemburger reed samen met Rodolfo Torres van Team Colombia op de voorlaatste klim weg bij Bennett.
 
“Ik had deze etappe maanden geleden al aangestipt”, aldus de ‘Kiwi’ na afloop. “Ik ben tevreden dat ik heb kunnen vechten voor de zege, maar natuurlijk ook teleurgesteld dat ik niet daadwerkelijk heb gewonnen. Schleck was gewoon te sterk. Ik heb nog volle bak achtervolgd om hem en Torres bij te halen, maar dat lukte niet. Hier word ik in ieder geval wel sterker van.”
 
Merijn Zeeman
“George heeft gevochten voor wat hij waard was en zich gemengd in de strijd om de dagzege”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Hij is nog een jonge renner en heeft het knap gedaan, zeker als je kijkt naar wat voor etappe het vandaag was. Volgens mij is het zijn beste resultaat in een grote ronde. Dit is goed voor zijn ontwikkeling.”
 
Zeeman was ook tevreden over de prestaties van de andere renners. Iedereen kwam op tijd binnen. “Zeker de jonge jongens hebben het goed gedaan. Toen de koers ontplofte zaten ze op safe. Ze hadden allemaal schrik voor de etappe van vandaag, maar ze hebben zich prima gehandhaafd. Ze hebben laten zien dat ze het in huis hebben om een grote ronde te rijden.”
 
 
Rustdag & tijdrijden
Dinsdag mogen de renners voor de tweede keer deze Vuelta genieten van een rustdag. Woensdag staat er een bijna 39-kilometerlange tijdrit op het programma.
 
“In feite hebben onze renners nu twee rustdagen”, aldus Zeeman. "Daarna gaan we bekijken waar onze mogelijkheden liggen in de laatste vier dagen.”

    07-09-2015 00:00