Komend seizoen voorziet de Italiaanse fabrikant Team LottoNL-Jumbo wederom van vier verschillende carbon-fietsen; de standaard Oltre XR2, de Aquila tijdritfiets, de Infinito CV en de nieuwe ultra lichte Specialissima. Bianchi blijft exclusief voor Team LottoNL-Jumbo actief in de UCI WorldTour en neemt een optie op 2017.
Richard Plugge
“De afgelopen twee jaar hebben we een geweldige samenwerking opgebouwd”, zegt algemeen directeur Richard Plugge. “Een goed voorbeeld daarvan is de Aquila CV, die inmiddels zo ver is ontwikkeld dat het een van de beste tijdritfietsen in het peloton is. Op dezelfde manier is ook de klimfiets Specialissima samengesteld. Die fietsen zijn het tastbare bewijs dat er sprake is van een samenwerking tussen twee innovatieve bedrijven met geweldige team-spirit.”

Bob Ippolito
 De optie in het contract voor het seizoen van 2016 is gelicht en er is de intentie om de samenwerking ook daarna voort te zetten. “Bianchi heeft in de afgelopen jaren bijzonder veel feedback en samenwerking ervaren met Team LottoNL-Jumbo”, zegt Bianchi-directeur Bob Ippolito. “Deze hechte samenwerking met de wielrenners en de staf van het team gaat ook volgend jaar een belangrijke rol spelen. Door veel te testen en ontwikkelen, kunnen we de huidige en nieuwe fietsen blijven verbeteren.”
 
De verschillende fietsen hebben al diverse keren hun waarde bewezen afgelopen jaar. Zo werd op de Aquila een ijzersterke proloog gereden in de Tour de France, resulterend in een eerste plek in het dag-ploegenklassement. Tijdens de eerste bergrit in de Tour de France plaatste Robert Gesink als eerste aanval op zijn Specialissima en eindigde hij die Tour zesde in het algemeen klassement.


    30-08-2015 00:00