Nieuw: Bianchi Specialissima CV

DSC03259 (Large)

Robert Gesink en Laurens ten Dam werden tijdens de Waalse Pijl gespot op een nog zwart prototype van een nieuwe Bianchi: de Specialissima. Het is de nieuwe klimfiets van Team LottoNL-Jumbo, vandaag officieel gepresenteerd in het Italiaanse Colombaro, straks in de Tour.

Waar de ploeg normaal gesproken rijdt op de meer aerodynamische Oltre XR2, onderscheidt de Specialissima zich qua uiterlijk al flink van dit model. De fiets heeft niet de ietwat gekromde, maar een rechte en strakke bovenbuis.

Aangezien de fiets vooral voor het hooggebergte bedoeld is ligt het gewicht een stukje lager dan dat van de Oltre XR2. Een los frame weegt rond de 800 gram, de voorvork 340 gram.

Countervail

DSC03257 (Large)

Het frame heeft de vernieuwde Countervail techniek; door een mix van composieten moet het de trillingen met zo’n 80 % verminderen. Ook de zadelpen is nieuw: een 27,2 mm model in plaats van de platte Bianchi pen op de Oltre XR2. Het frame is compatible met mechanische en elektronische onderdelengroepen. De carbon patjes hebben metalen ‘inserts’.

Bianchi levert de Specialissima in de maten 47 tm 61 en in twee kleuren –zwart en fluo Celeste-compleet met Shimano Dura-Ace 9000 en 9070 Di2 en Campagnolo Super Record en Super Record EPS. En er is keuze uit twee Fulcrum wielsets.

Los is het frame ook verkrijgbaar en ook eventueel in een custom ‘tavolozza’ kleurstelling. O ja: de fiets op de foto weegt 6,08 kilo.

Prijzen zijn nog niet bekend!

bron@fiets

    11-06-2015 00:00