Sep Vanmarcke verschijnt zondag extra gretig aan de start in Compiègne voor de 113e uitvoering van Parijs-Roubaix. De Belg van Team LottoNL-Jumbo wil wat rechtzetten na de voor hem teleurstellend verlopen Ronde van Vlaanderen van afgelopen weekeinde.
 
“Ik ben klaar om er weer tegenaan te gaan”, aldus Vanmarcke. “De Ronde van Vlaanderen verliep niet zoals gehoopt, ik had verder willen komen. Ik heb aanstaande zondag wat recht te zetten en ben extra getergd. Zeker omdat dit mijn laatste kans is. Ik wil antwoorden met de pedalen. Ik ga er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten.”
 
Scheldeprijs
Vanmarcke bereidt zich net als enkele teamgenoten in de Scheldeprijs voor op de ‘Hel van het Noorden’.
 
“De Scheldeprijs is een mooie wedstrijd om met de ploeg koerskilometers op te doen in aanloop naar Parijs-Roubaix. Ik hoop mijn werk voor het team te kunnen doen en op die manier de puntjes op de i te zetten voor zondag.”
 
Vertrouwen
Nico Verhoeven denkt dat zijn team geleerd heeft van de Ronde van Vlaanderen. De ploegleider heeft de koers samen met Jan Boven en de renners uitvoerig nabesproken.
 
“We hebben zondag tijdens de evaluatie al gepraat over wat er niet goed ging. We hebben het boek afgesloten, maar we nemen de verbeterpunten natuurlijk wel mee”, aldus Verhoeven.
 
“De reeks wedstrijden voor zondag verliep gewoon goed”, gaat de ploegleider verder. “We zien ‘De Ronde’ als een incident. Het vertrouwen is er nog steeds en we willen in Roubaix weer tot de streep meedoen voor de podiumplaatsen.”
 
Team line-up:
Tom van Asbroeck, Rick Flens, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner & Maarten Wynants.
 
Ploegleiding:
Jan Boven & Nico Verhoeven.

    10-04-2015 00:00