Wilco Kelderman is volgende week in de 95e editie van de Volta Ciclista a Catalunya de kopman van Team LottoNL-Jumbo. De Nederlander wil in Spanje terugslaan na Parijs-Nice en wordt in die missie bijgestaan door een sterk collectief.

Ploegleider Frans Maassen is duidelijk over de ambities van de ploeg. “Wilco is onze man voor het klassement. Een goed klassement rijden is het doel. We willen zo hoog mogelijk eindigen, hoe hoog precies is moeilijk te zeggen. Wilco was in Parijs-Nice echt niet heel slecht, anders word je geen vijftiende, maar we willen het wel graag beter doen.”

Wilco Kelderman
Kelderman is het daar roerend mee eens. “Ik was in Parijs-Nice vooral wisselvallig, wat natuurlijk heel jammer was. Ik hoop in Catalonië Parijs-Nice achter me te laten en te laten zien dat ik op de goede weg was. Ik ga voor een goed klassement. Het is lastig om in te schatten wat er mogelijk is, want het deelnemersveld is erg sterk. Ik hoop bergop mooie duels uit te vechten.”

Blij met steun
Kelderman is blij met de steun die hij gaat krijgen in Catalonië. “We gaan met een goed team naar Spanje. Een beetje een vrijbuitersploeg misschien wel, we hebben aardig wat jongens die goed kunnen aanvallen. Steven Kruijswijk werd in Parijs-Nice bovendien elke dag sterker en hij is volgens mij vol vertrouwen.”

De Volta Ciclista a Catalunya begint 23 maart in Calella. Zeven dagen later wordt de ronde in Barcelona afgesloten.

Team line-up:
George Bennett, Brian Bulgac, Laurens ten Dam, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Nick van der Lijke & Timo Roosen.

Ploegleiding:
Frans Maassen & Mathieu Heijboer.
 

    24-03-2015 00:00