Review van de Noordelijke fietser (anoniem)
 
Inmiddels 3000 km verder kan ik zeggen dat ik nog steeds dik tevreden ben over mijn Bianchi Vittoria's.
 
Ik trap natuurlijk niet "de klinkers uit de straten" maar ben vrijwel alle soorten weg tegen gekomen: Strak asfalt, gesmolten asfalt, nieuwe slijtlaag met van die fijne scherpe steentjes, onverhard, klinkerwegen, karresporen en gravelpaden. Waar het om gaat: Nul keer lek! Geen platte banden.
 
Wel controleer ik ze voor elke rit en houd de druk op 8 a 8,5 bar (hoger dan ik eerst schreef) en check altijd bij thuiskomst op steentjes en andere ongerechtigheden in en op mijn banden.
 
Bij de ritten in Frankrijk waar ik soms over hele stukken gesmolten asfalt en vervolgens over die kleine steentjes reed hield ik mijn hart vast, vooral als ik zag hoevaak anderen lek reden.
 
Ik heb veel binnenbanden verbruikt dit voorjaar, maar allemaal weg gegeven aan fiets-maten met minder geluk.
 
Ondertussen zijn die restjes bitumen uit Frankrijk die zijn blijven plakken wel weer weggesleten en wat ik aan slijtage zie valt mee. Hier en daar een klein sneetje, maar geen missend rubber. De achterband wordt wel ietsje vlakker als je heel goed kijkt, maar op mijn niveau merk ik daar nog bijzonder weinig van. De binnenkant van beide banden is schoon en volledig intact.
 
Opvallend: de Celeste kleur op de wangen van de banden zit er nog als nieuw op. Die verbleekt niet!
 
Kortom, prima aanschaf en de komende paar 1000 km vermaak ik me er nog wel mee!

    09-09-2014 00:00