Het Belkin Pro Cycling TEAM reist deze week met veel vertrouwen naar Frankrijk voor Parijs-Nice. Ploegleider Merijn Zeeman wil de goede lijn van het Belgische openingsweekend door te trekken in de ‘koers naar de zon’.

“De Omloop en Kuurne waren een heel mooie bevestiging voor ons”, aldus Zeeman. “Allereerst was het goed om te zien dat de mannen conditioneel top in orde zijn, want afgelopen weekend was het eerste moment dat we bewust wilden pieken. Daarnaast hebben we heel hard gewerkt aan het smeden van een eenheid en dus was het geweldig om te zien dat de ploeg echt als een collectief de strijd aanging. Ik heb er heel erg van genoten.”

Doelstellingen
Parijs-Nice is de eerste Europese WorldTour-koers van het jaar en Zeeman weet dat veel andere ploegen ook hun pijlen hebben gericht op de wedstrijd. “Maar als wij er weer in vliegen als één team, dan weet ik zeker dat we fysiek gezien goed genoeg zijn om mee te doen in het klassement en voor de etappezeges.”

Want dat zijn de doelstellingen waarmee het Belkin Pro Cycling TEAM van start zal gaan op 9 maart in Mantes-La-Jolie. “Parijs-Nice is een veelzijdige koers”, legt Zeeman uit. “Het is wedstrijd met nerveuze finales, gevaarlijke afdalingen, lastige bergen en kansen op waaiers. Voor talenten als Moreno Hofland en Wilco Kelderman is het een heel leerzame koers. Zij krijgen van ons niet de druk, maar de kans om zich te onderscheiden. De ploeg gaat Moreno en Wilco helpen, maar alle andere jongens kunnen ook goed uit de voeten op het parcours. Aan de ene kant zijn ze ondersteunend, maar aan de andere kant gaan we per dag kijken welke mogelijkheden op eigen succes er voor hen zijn.”

Kelderman staat te trappelen
Wilco Kelderman heeft afgelopen weekend voor de televisie genoten van zijn ploeggenoten in de Omloop en Kuurne. Hij staat te trappelen om zelf weer te koersen.

“Het was heel mooi om te zien wat ze deden. Ik hoop in Parijs-Nice ook goed voor de dag te komen. Ik mik op een top 10-klassering. We verschijnen met een sterke ploeg aan de start en hopelijk kunnen we ook in de gevechten om de ritzeges wat laten zien. Afgelopen weekend heeft bevestigd wat we al wisten: als je als ploeg koerst, levert dat resultaten op.”

TEAM line-up:
Jetse Bol, Lars Boom, Jos van Emden, Jonathan Hivert, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Lars Petter Nordhaug en Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Jan Boven en Merijn Zeeman

    06-03-2014 00:00