Eerste seizoensoverwinning voor Bos in Langkawi
Theo Bos heeft zijn eerste ritzege van het seizoen te pakken. Hij won vandaag in Maleisië de tweede etappe van Tour de Langkawi. Het Belkin Pro Cycling TEAM loodste hem Taiping binnen, waar hij als eerste over de meet kwam, net voor ploegmaat Graeme Brown. Verschillende renners, waaronder Andrea Guardini (Astana) en Francesco Chicchi (YellowFluo-Neri Sottoli), kwamen in de laatste kilometer ten val.

"Ik wil de overwinning niet al te groot vieren, gezien de valpartij," legt Bos uit. Ook Dennis van Winden en Steven Kruijswijk waren bij de crash betrokken. Beiden rolden later veilig over de finish. Van Winden kreeg het zwaarder te verduren dan Steven, maar zal morgen starten. "Er waren meerdere valpartijen, eentje op een kilometer voor het einde, en de tweede in de laatste bocht."

Vroege start
Belkin ging in de finale al vroeg op kop vanwege de vele bochten in de laatste kilometers. De trein reed precies volgens schema. Rick Flens deed het eerste kopwerk voor Jack Bobridge, Dennis van Winden en Graeme Brown. Bos vierde al eerder de winst met het team. "Elk jaar win ik al vroeg in het seizoen een etappe en dat is altijd een geruststelling. Want het is altijd wel lastig, maar ik ben er blij mee," aldus Bos. "De overwinningen zijn belangrijk, ook voor het team en we leren ervan. Ik rijd liever hier in Maleisië dan in Paris-Nice, wat voor mij een hele zware koers is. Dit geeft een lekkere boost voor mijn training en voor de lead-out van het team. We communiceren goed.”

Groen licht voor morgen
Ploegleider Michiel Elijzen zei dat zijn renners het “niet zo zwaar” te verduren hebben na de crash en dat ze morgen kunnen starten. Het team krijgt morgen 166,5 kilometer voor de kiezen, een vrijwel volledig vlak parcours van Kampar naar de hoofdstad Kuala Lumpur. "Vandaag verliep volgens plan. Rick leidde de jongens naar de laatste vijf kilometer. Steven bleef op kop en liet het laatste deel van de lead-out aan Dennis, Jack en Graeme," legde Elijzen uit. "Na de ontsnapping in de eerste etappe, geloofden de teams erin dat ook vandaag een vlucht zou kunnen standhouden. Dit keer won de sprint het. Ik verwacht morgen opnieuw een massasprint, ook omdat de klassementsmannen geen tijd willen verliezen in het geval van een ontsnapping, zo als op de eerste dag.”


 

    28-02-2014 00:00