Bianchi nieuwe technische sponsor en officiële partner van Belkin Pro Cycling Team
De renners van het Belkin Pro Cycling Team rijden vanaf komend seizoen op Bianchi-fietsen. Het Italiaanse merk is vanaf 2014 technisch sponsor en official partner van de ploeg. De Nederlandse WorldTour-formatie is een contract voor twee jaar, met een optie tot enkele extra jaren, overeengekomen met Bianchi.

Bianchi zal de renners van het Belkin Pro Cycling Team de komende jaren voorzien van de betrouwbare Oltre XR.2 en de nieuwe exclusieve Infinito CV, uitgerust met de gepatenteerde Countervail Vibration Cancelling technology. Voor de tijdritten is Bianchi druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw en zeer aerodynamisch frame, dat bij de start van het volgende seizoen gepresenteerd zal worden.

Met de sponsoring van het Belkin Pro Cycling Team wordt Bianchi een belangrijke speler op het hoogste wielerniveau. “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met het Belkin Pro Cycling Team”, aldus Bob Ippolito, CEO van Bianchi. “We kijk er naar uit om samen met team – en met renners van het hoogste niveau – ons product op technologisch vlak door te ontwikkelen.”

De toegewijde productontwikkeling die voorafgaat aan de productie van Bianchi fietsen, zal van grote waarde zijn voor de uitgebalanceerde ploeg van het Belkin Pro Cycling Team, stelt Ippolito. “De klassementsmannen, de sprinters, de tijdrijders en de klassieke coureurs zullen allemaal profiteren van onze speciale type fietsen. In de klassiekers kunnen de renners bijvoorbeeld vertrouwen op de nieuwe Infinito CV, dat dankzij de innovatieve Countervail technology dé ideale fiets is voor kasseien en lange afstanden.”

“Met Belkin heeft het team van Richard Plugge een nieuw merk in het wielrennen gebracht”, gaat Ippolito verder. “Ondertussen steunt de ploeg op jarenlange ervaring, maar wel met een nieuw elan. We zijn vol vertrouwen dat de samenwerking tussen Bianchi en Belkin zal leiden tot een succesvol en mondiaal verband.”
“Bianchi is een van de beroemdste fietsmerken van de wereld”, aldus Richard Plugge, General Manager van het Belkin Pro Cycling Team. “Ze hebben een prominente plaats in de geschiedenis van het wielrennen en gebruiken hun fantastische historie als fundament voor de toekomst. Bianchi past uitstekend bij Belkin. Ook zij hebben technische innovatie hoog in het vaandel staan. Als ploeg zijn we heel blij dat we ons met deze twee partners verder kunnen en mogen ontwikkelen.”
 

    28-08-2013 00:00