Oltre XR en Sempre PRO heersen tijdens de Tour de l'Ain

Vacansoleil-DCM’s Bole wint 2e etappe en nieuwe leiderspositie voor Androni’s Felline
 
Foto: One of the images of the day: Grega Bole Official wins stage 2 in the Tour de l'Ain. Great job by Grega and the entire team!


De 2e etappe van de Tour de l'Ain op zondag 11 augustus, van Ferme-Musée de la Forêt naar Oyonnax (Fr), werd een ware Bianchi-dag. Rijdend op Bianchi Oltre XR, behaalde de Sloveen Grega Bole van Vacansoleil-DCM een knappe overwinning voor Androni Giocattoli-Venezuela’s Fabio Felline, rijdend op Sempre Pro. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) en Riccardo Chiarini (Androni Giocattoli-Venezuela) maakte het "feestje" compleet door respectievelijk 6e en 7e te finishen. Fabio Felline behaalde zo de eerste plaats in het klassement en is ook nog drager van de puntentrui, waarbij Vacansoleil-DCM’s Bert-Jan Lindeman leider is in het bergklassement!

Daarnaast was Vacansoleil-DCM’s Kenny Van Hummel, rijdend op Oltre XR, heel dicht bij de eindoverwinning van de ArticRace in Noorwegen. Hij mocht al twee dagen de leiderstrui dragen, maar kwam uiteindelijk 9 seconden te kort op Thor Hushovd en werd knap 2e in het eindklassement.

    11-08-2013 00:00