Zondagmiddag is Johnny Hoogerland tijdens een training zwaar ten val gekomen. De renner van Vacansoleil-DCM reed op een licht dalende strook toen een afslaande auto de renner niet zag en de ongelukkige Zeeuw schepte.

De 29-jarige renner is overgebracht naar het ziekenhuis van Villajoyosa waar men direct enkele ribbreuken constateerde. Tevens nam men een aantal andere kwetsuren waar die verder onderzoek behoeven. Maandag werd Hoogerland, die op de intensive care ligt, verder onderzocht.

Men stelde vijf gebroken ribben, stukjes afgebroken bot tussen wervelkolom 8 tot 12 en een gekneusde lever vast. De bloeduitstorting die op zondagavond rondom de lever was waargenomen blijkt bij nader onderzoek dus rondom maar niet op zijn lever te zitten. Deze vaststelling is een enorme opluchting voor de verder zwaar gehavende Hoogerland. Zeker tot en met halverwege deze week blijft de 29-jarige renner dan ook op de intensive care in Spanje. Daarna zal het nog ongeveer een week duren voor hij naar Nederland vervoerd mag worden.

De renner uit Zeeland dient veel te rusten en is tijdens het bezoekuur aanspreekbaar voor zijn vriendin en familie. Hoogerland zal ondanks de meevaller dat er geen directe schade is aan zijn lever wel het hele voorjaar moeten missen. Ploegleider Aart Vierhouten is inmiddels ook op weg naar het ziekenhuis in Spanje: "Buiten het goede nieuws van deze ochtend is het natuurlijk een persoonlijk drama als een topsporter met zware kwetsuren uit de roulatie is aan de vooravond van een nieuw seizoen. Ik ben dan ook relatief blij met het feit dat onderzoek uitwijst dat het minder ernstig blijkt dan eerder gedane voorspellingen. Echter het gegeven dat hij nog ongeveer tien dagen daar moet blijven geeft wel aan dat het niet meevalt. De eerste zorg is dan ook dat hij weer volledig gezond wordt. Daarnaast is het natuurlijk een aderlating dat we hem als team de komende maanden moeten missen. Nadat hij vorig jaar een roerige winter kende, was Johnny dit jaar echt fris en ontspannen op de goede weg om het niveau van 2011 te halen."

Team Bimici wenst Johnny een goed herstel toe, en hopen dat hij snel weer op de fiets te vinden mag zijn!

    05-02-2013 10:29