Wout Poels knap tweede in openingsrit Ronde van Baskenland (WT)
 
Klimmer toont rappe benen in massasprint.
 
De tweede plek van Wout Poels in de openingsrit van de Ronde van het Baskenland zorgde voor hilariteit binnen de ploeg. De snelle Nederlands kampioen Pim Ligthart was nog niet helemaal hersteld van een harde val in de Volta Limburg en kon niet voluit meesprinten. Dat er alsnog een podiumplek in de massasprint werd behaald kwam dan ook als een verrassing voor de ploeg.
 
Ook voor de jonge Poels was het onverwacht: "Ik dacht heel even dat ik ging winnen maar zag toen nog Rojas passeren. Ik heb geen ervaring in een massasprint en meestal rijden er nog een hoop voor me. Je ziet ook in de laatste meters van de sprint dat die ervaring ontbreekt." 
 
Een andere Vacansoleil-DCM renner die dit jaar in etappekoersen een stap te hebben gezet is Johnny Hoogerland. De 28-jarige Zeeuw kwam met ruim 10km te gaan bergop hard ten val; "Ik zat klaar voor als de koers zou losbarsten. Ik kwam verkeerd terecht en nu heb ik een gat in mijn elleboog wat gehecht dient te worden.Verder kreeg ik bij de val een stuur tegen mijn kuit wat ik nu wel voel. Het was een wonder dat ik in de finale nog terugkwam in het peloton waarna ik in de laatste drie kilometer achter een nieuwe val zat. De benen waren echter goed en ik verwacht niet zoveel last van val te hebben."

vacan soleil
 

    03-04-2012 10:03